Ανώγεια – Ζωνιανά – Αξός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες

Τα Ανώγεια είναι χτισμένα σε υψόμετρο 750μ στο ύψωμα Αρμί του ψηλορείτη. Διαθέτουν παλαιές εκκλησίες που μπορείτε να επισκεφτείτε, επίσης μπορείτε να περιπλανηθείτε στα σοκάκια του χωριού με τα παραδοσιακά σπίτια, στην κεντρική πλατεία του χωριού με τα παραδοσιακά καφενεία και τους ντόπιους με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά, πολλοί από τους οποίους φοράνε ακόμα την παραδοσιακή Κρητική φορεσιά.

Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

Τα Ανώγεια είναι η πατρίδα του μεγάλου καλλιτέχνη Νίκου Ξυλούρη.

Τα Ζωνιανά είναι χτισμένα σε υψόμετρο 640μ στους πρόποδες του Ψηλορείτη.

Εδώ συναντάμε το σπήλαιο της Σφεντόνης ένα από τα πέντε σημαντικότερα σπήλαια της Ελλάδας. Διαθέτει ποικίλους σχηματισμούς από σταλαγμίτες και σταλαχτίτες οι περισσότεροι αρκετά μεγάλου μεγέθους.

Στα Ζωνιανά συναντάμε και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος που αφορούν την ιστορία της Κρήτης.

Αναπαριστούν μεγάλες Κρητικές προσωπικότητες τοποθετημένες μέσα σε ανάλογα με την εποχή διακοσμημένους χώρους σε μια έκταση 1000τμ.

Η Αξός είναι χτισμένη σε υψόμετρο 500μ στην βόρεια πλευρά του ψηλορείτη πάνω από την κοιλάδα που σχηματίζουν τα Ταλαία Όρη με τον Ψηλορείτη.

Η Αξός έχει πλούσια ιστορία και κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το όνομα της συναντάται από την εποχή του Ηροδότου. Εδώ συναντάμε σημαντικά μνημεία που έχουν ανασκαφεί και αρκετές βυζαντινές εκκλησίες.

Εκτιμάτε ότι αρχικά κατοικήθηκε το 1450πχ από τους αρχαίους Αρκάδες.

Στην Αξό θα συναντήσουμε το μουσείο ξυλογλυπτικής. Ένας χώρος 300τμ γεμάτος με ξυλόγλυπτα που απεικονίζουν λαογραφικές παραστάσεις, φυσικές , θρησκευτικές φιγούρες και άλλα. Τα περισσότερα είναι σε φυσικό μέγεθος.

Χρέωση ανά ώρα:
  • 35,00€ (taxi 1-4 θέσεις)
  • 60,00€ (van 1-8 θέσεις)
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται εισιτήρια και χρεώσεις «εισόδων» και ξεναγών.
Ξεναγό μπορούμε να σας παρέχουμε κατόπιν συνεννόησης.
Όλες οι εκδρομές μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

elGreek
en_USEnglish elGreek