Ενυδρείο – Χερσόνησσος – Μάλια

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες

Ξεκινάμε το πρωί με προορισμό το ενυδρείο Κρήτης που βρίσκεται στην περιοχή της πρώην στρατιωτικής βάσης Γουρνών σε απόσταση 15 χλμ ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.

Το ενυδρείο Κρήτης είναι δημιούργημα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και υποστηρίζεται από τη γνώση την εξειδίκευση και την καινοτομία που οι Έλληνες Επιστήμονες του Υδάτινου περιβάλλοντος έχουν αναπτύξει τα τελευταία 20 χρόνια.

Αποτελείται από 1600 τ.μ. εκθεσιακούς χώρους ενυδρείου οι οποίοι φιλοξενούν 2000 θαλάσσιους οργανισμούς.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Χερσόνησσο , η Χερσόνησος αποτελείται από το χωριό Άνω Χερσόνησσος , παραδοσιακός οικισμός και τον λιμένα χερσονήσου το παραθαλάσσιο θέρετρο του οικισμού το οποίο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Αποτελείται από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μικρότερα καταλύματα, υδάτινα πάρκα , καφέ, ταβέρνες και χώρους εστίασης καθώς και έντονη νυχτερινή ζωή. Μπορείτε επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής να κάνετε  μια βόλτα στα παραδοσιακά χωριά Πισκοπιανό και Κουτουλουφάρι.

Τέλος θα επισκεφθούμε τα Μάλια, Τα Μάλια βρίσκονται αμέσως μετά την Χερσόνησσο στο δρόμο προς Άγιο Νικόλαο. Ο κεντρικός δρόμος χωρίζει την πόλη σε δύο κομμάτια, στην παλιά πόλη των Μαλίων στους πρόποδες του όρους Σελένα και στο πιο πρόσφατο παραλιακό κομμάτι της πόλης το οποίο αποτελείται επίσης από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μικρότερα καταλύματα, καφέ, υδάτινα πάρκα και παιχνίδια. Τα Μάλια έχουν επίσης πολύ έντονη νυχτερινή ζωή, είναι ένα μέρος που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου όλη την ημέρα με θέα την θάλασσα.

Χρέωση ανά ώρα:
  • 35,00€ (taxi 1-4 θέσεις)
  • 60,00€ (van 1-8 θέσεις)
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται εισιτήρια και χρεώσεις «εισόδων» και ξεναγών.
Ξεναγό μπορούμε να σας παρέχουμε κατόπιν συνεννόησης.
Όλες οι εκδρομές μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

elGreek
en_USEnglish elGreek