Κνωσός – Κέντρο – Μουσείο – Τάφος Καζαντζάκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ώρες

Ξεκινάμε την επίσκεψη μας από την Κνωσό. Θα δούμε το Μινωικό ανάκτορο το οποίο κάλυπτε πριν καταστραφεί 20.000 τ.μ. ενδιαφέρον προκαλούν τα δομικά υλικά του όπως τα χρωματιστά κονιάματα, οι τοιχογραφίες και οι πρωτότυπες αρχιτεκτονικές κατασκευές. Συναντάμε φωταγωγούς, χρήση δοκαριών για στήριξη και το πιο άρτιο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο εκείνης της εποχής.

Ο χώρος κατοικήθηκε αρχικά στην νεολιθική εποχή, στο τέλος της προανακτορικής περιόδου χτίζεται το πρώτο μεγάλο ανάκτορο το οποίο καταστράφηκε περίπου το 1700 π.χ. πιθανόν από σεισμό. Το δεύτερο ανάκτορο μέρος του οποίου διασώζεται μέχρι σήμερα χτίστηκε πάνω στα ερείπια του παλιού, περίπου το 1450 π.χ. καταστρέφεται μερικώς και ο χώρος κατοικείτε από Μυκηναίους. Οριστικά καταστράφηκε το 1350 π.χ. από πυρκαγιά.
Τα ευρήματα του χώρου της Κνωσού εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Το Ηράκλειο είναι η 4η σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας και η πρωτεύουσα της Κρήτης. Η πόλη του Ηρακλείου διαθέτει πλούσια ιστορία και πληθώρα ιστορικών κτισμάτων που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί κάνοντας μια βόλτα στην πόλη. Η πόλη οχυρώθηκε από τους Ενετούς και απέκτησε το κάστρο της στο παλιό λιμάνι, καθώς και πολλά ιστορικά κτήρια, από τους ίδιους το 1540. Αξίζει να επισκεφτείτε το ιστορικό μουσείο, το μουσείο φυσικής ιστορίας, τα τείχη της πόλης και τον τάφο του Καζαντζάκη που βρίσκεται πάνω από τον προμαχώνα της πύλης Ιησού, το ενετικό φρούριο στο λιμάνι, τον ναό του Αγίου Τίτου, την Ενετική λότζια, την βασιλική του Αγίου Μάρκου, τον ναό του Αγίου Ματθαίου και άλλα.

Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου είναι από τα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα της Ελλάδας.

Συναντάμε ευρήματα όλης της Κρητικής Προϊστορίας από την Νεολιθική εποχή έως και τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων του όμως καλύπτεται από την Μινωική εποχή και αυτό το χαρακτηρίζει και σαν μουσείο του Μινωικού πολιτισμού.

Είναι κτισμένο στα ερείπια της καθολικής μόνης του Αγίου Φραγκίσκου (Ενετοκρατία) στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο τάφος του μεγάλου συγγραφέα της Κρήτης Νίκου Καζαντζάκη βρίσκεται στον προμαχώνα Μαρτινέγκο των τειχών του Ηρακλείου και έχει θέα σε όλη την πόλη.

Ο Νίκος Καζαντζάκης πέθανε στις 26 Οκτωβρίου 1957. Ο Τάφος του έχει μόνο έναν ξύλινο σταυρό και μια επιγραφή λόγια που έχει πει ο ίδιος : Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα είμαι ελεύθερος.

Ο Άγιος Μηνάς είναι μητροπολιτικός ναός, αποπερατώθηκε το 1895 και είναι ο πολιούχος της πόλης του Ηρακλείου.
Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Ελλάδα και ο μεγαλύτερος στην Κρήτη. Η αρχιτεκτονική του είναι τρίκλιτη βασιλική.

Χρέωση ανά ώρα:
  • 35,00€ (taxi 1-4 θέσεις)
  • 60,00€ (van 1-8 θέσεις)
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται εισιτήρια και χρεώσεις «εισόδων» και ξεναγών.
Ξεναγό μπορούμε να σας παρέχουμε κατόπιν συνεννόησης.
Όλες οι εκδρομές μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

elGreek
en_USEnglish elGreek