Κνωσός – Μουσείο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες

Ξεκινάμε την επίσκεψη μας από την Κνωσό. Θα δούμε το Μινωικό ανάκτορο το οποίο κάλυπτε πριν καταστραφεί 20.000 τ.μ. ενδιαφέρον προκαλούν τα δομικά υλικά του όπως τα χρωματιστά κονιάματα, οι τοιχογραφίες και οι πρωτότυπες αρχιτεκτονικές κατασκευές. Συναντάμε φωταγωγούς, χρήση δοκαριών για στήριξη και το πιο άρτιο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο εκείνης της εποχής.

Ο χώρος κατοικήθηκε αρχικά στην νεολιθική εποχή, στο τέλος της προανακτορικής περιόδου χτίζεται το πρώτο μεγάλο ανάκτορο το οποίο καταστράφηκε περίπου το 1700 π.χ. πιθανόν από σεισμό. Το δεύτερο ανάκτορο μέρος του οποίου διασώζεται μέχρι σήμερα χτίστηκε πάνω στα ερείπια του παλιού, περίπου το 1450 π.χ. καταστρέφεται μερικώς και ο χώρος κατοικείτε από Μυκηναίους. Οριστικά καταστράφηκε το 1350 π.χ. από πυρκαγιά.

Τα ευρήματα του χώρου της Κνωσού εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου είναι από τα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα της Ελλάδας.
Συναντάμε ευρήματα όλης της Κρητικής Προϊστορίας από την Νεολιθική εποχή έως και τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων του
όμως καλύπτεται από την Μινωική εποχή και αυτό το χαρακτηρίζει και σαν μουσείο του Μινωικού πολιτισμού.

Είναι κτισμένο στα ερείπια της καθολικής μόνης του Αγίου Φραγκίσκου (Ενετοκρατία) στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Χρέωση ανά ώρα:
  • 35,00€ (taxi 1-4 θέσεις)
  • 60,00€ (van 1-8 θέσεις)
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται εισιτήρια και χρεώσεις «εισόδων» και ξεναγών.
Ξεναγό μπορούμε να σας παρέχουμε κατόπιν συνεννόησης.
Όλες οι εκδρομές μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

elGreek
en_USEnglish elGreek