Ρέθυμνο – Λίμνη Κουρνά – Χανιά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 ώρες

Το Ρέθυμνο έχει πληθυσμό 30000 κατοίκους και είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης. Είναι κτισμένη στην τοποθεσίας της αρχαίας Ρήθυμνας. Οι ενετοί τελειοποίησαν την οχύρωση της πόλης που υπήρχε είδη από τα Βυζαντινά χρόνια. Στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου διατηρείτε ακόμα ο πολεοδομικός σχεδιασμός της ενετοκρατίας, είναι γνωστή για την γραφικότητα της και τα πολλά αξιοθέατα που συναντάει κάποιος μέσα στα δαιδαλώδη στενάκια της.

Το μεγαλύτερο φρούριο της Κρήτης η Fortezza βρίσκεται στο Ρέθυμνο κοντά στο Ενετικό λιμάνι με τον φάρο. Μπορείτε ακόμα να δείτε την Ενετική Λότζια, την κρήνη Ριμόντι, το ιστορικό μουσείο, το Νεραντζέ τζαμί και πολλά άλλα.

Το Ρέθυμνο διαθέτει πολύ μεγάλη παραλία με άμμο που ξεκινάει ανατολικά του λιμανιού.

Η λίμνη Κουρνά

Η λίμνη Κουρνά βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,5 χλμ από την θάλασσα και 4 χλμ από την Γεωργιούπολη. 

Είναι η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη. Έχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα και τα νερά της είναι κατάλληλα για κολύμπι.

Μπορείτε να κάνετε βόλτα με ποδήλατα μέσα στην λίμνη.

Τα Χανιά είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης. Είναι μια πόλη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική με πολλά μνημεία από την εποχή των Ενετών και των Τούρκων. Τα Χανιά θεωρούνται από τις αρχαιότερες πόλεις της Κρήτης, με πλούσια ιστορία. Μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά στενάκια της πόλης , να μπείτε στην παλιά αγορά ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα των Χανίων, να πάτε στο Βενετσιάνικο λιμάνι να θαυμάσετε το φάρο και να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα καφέ με θέα το λιμάνι.

Χρέωση ανά ώρα:
  • 35,00€ (taxi 1-4 θέσεις)
  • 60,00€ (van 1-8 θέσεις)
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται εισιτήρια και χρεώσεις “εισόδων”και ξεναγών.
Ξεναγό μπορούμε να σας παρέχουμε κατόπιν συνεννόησης.
Όλες οι εκδρομές μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

elGreek
en_USEnglish elGreek